Det är segrarna som formar framtiden – Av Staffan Håkansson

Det är segrarna som hyllas – Det är segrarna vi minns! Det är segrarna som formar framtiden. Vem bryr sig om tvåor och andra medelmåttor? Kommer du ihåg guldmedaljören från OS 68 i höjdhopp? Fosbury Flopp, han lanserade då stilen att hoppa med ryggen mot ribban. Vem minns tvåan? Saxarna och dykarna klarade inte konkurrensen.

810382-13838871-640-360

En annan idrottsidol, Janne Boklöv skapade en helt ny stil inom backhoppning och vann så överlägset att bakåtsträvarna ville förbjuda den. (Avantgardet skjuts ofta bakifrån)

Facit ville inte tro att de mekaniska räknesnurrornas tid var förbi. Kan idag beskådas i en app tillsammans med räknestickan och bakelittelefonen.

Jag tror inte att jag behöver ta upp fler exempel på Innovationernas oändliga möjligheter.

Hur skall då du och ditt företag göra för att sälla sig till segrarnas skara? En bra start kan vara att ta hjälp av någon med erfarenhet, som konkret visar chefer och anställda hur man skapar nya produkter, nya tjänster eller vad än det kan vara som kommer fram under en kurs.

För innovativa företag finns det alltid lösningar, ungefär som evolutionens inom naturen där den som är bäst anpassad kommer att överleva.

En fråga som jag ofta får är om alla kan lära sig att bli mer kreativa och svaret är som alltid. Ja, men precis som för idrottsmän så krävs det förståelse, träning och en vilja att vinna guld…

Tankar från Staffan Håkansson – en av oss i Team Österlen

Comments are closed.