”Hutta möget här” och Väx på Österlen®!

Jag tittade på burken som stod på kassadisken och höjde lite undrande på ögonbrynen. Vi stod i kö till kassan på XL Bygg i Ystad som kommit att bli en av våra favoritbutiker sen vi skaffat oss en skånegård från anno 1860 att greja lite med. Jag ”buffade” på min man och pekade med blicken mot burken med lappen ”Hutta möget här” skrivit lite slarvigt för hand och frågade honom vad det betydde. Han skrattade gott och förklarade att det betydde ”Släng skräpet här”. Så hade jag lärt mig ännu några skånska ord!

Som jag sa till mina teamkamrater igår,  så vet vi inflyttade precis varför vi flyttat hit. Jag och maken hittade vår plats bara några kilometer utanför Ystad och några meter till Österlen. Här har vi vår plats att växa på. Här bor vi, verkar jag och förvaltar själen i gården.

Nu har jag tillsammans med ett gäng andra kreativa och duktiga näringsidkare fått möjligheten att samarbeta i ett projekt som ger företag, organisationer och individer möjlighet att för en vald tid sätta ner fötterna i den skånska myllan och låta ett unikt koncept hjälpa till med just det man behöver hjälp med i sin verksamhet.

Konceptet heter Väx på Österlen® och kvinnan bakom denna unika möjlighet är Cecilia Granquist Dahmén.

 Cecilia har handplockat de personer som ingår i Team Österlen och som fungerar som byggklossar när hon ska sy ihop behovsanpassad upplevelsebaserad utveckling för företag och deras team. Cecilia gör en behovsanalys hos företaget och använder sen flera eller några av byggklossarna för att sy ihop ett program som hjälper företaget med just det de behöver. Den som allra bäst kan berätta om syfte, mål och mening samt hela hjärtat i detta koncept är helt naturligt Cecilia själv. Och det gör hon när du ber henne!

Din organisation – Vår rosenbuske Jag upplever detta koncept som en stor möjlighet för företag och oss byggklossar växa tillsammans i ett unikt upplägg som berikar alla inblandade. Tänk dig att du tar med dig din arbetsgrupp som en planta till Österlen och planterar den i vår jord under en tid och låter oss väva ett program av olika resurser runt ett tema (det ni anlitar oss för) som ger näring till det ni vill ska växa. Ni passar på att klippa ner det som är ”dött” och mockar ut gödslet på åkrarna som tacksamt tar emot. Sen tar ni med er en frisk planta med nya skott tillsammans med en näve jord tillbaka hem och planterar den på er plats för fortsatt tillväxt.

Varför Österlen? Att detta är en speciell plats med sitt landskap och sitt ljus är vida känt. Varför ni ska välja att åka hit för att utveckla företaget hänger direkt ihop med att det är här, och bara här, ni hittar just detta unika koncept som tar hand om hela härligheten.

Mina personliga upplevelser om det magiska på Österlen med omnejd ligger på många plan. Den medmänskliga miljön. De öppna sinnena ihop med sunt bonnförnuft. Och en genomgående anda av att vilja väl.

På XL Bygg (där jag såg burken, du vet) känns det i luften och på den praktiska hjälpen att personalen är ett team. Alla vet vad alla gör och alla jobbar i samma riktning. Stämningen är positiv och bygger på självklar service, så långt ut i fingertopparna som du kan slå i en spik. Att ha en god attityd till sitt arbete och sin uppgift är en viktig grund för en framgångsrik riktning.

Så välkommen att ”Hutta möget här” och ta emot en unik skräddarsydd kompetens för just det du, din verksamhet och din personal behöver för att nå visionen med hela grejen.

Aryel C Walett Byggklossen i Team Österlen som bidrar med själslig och andlig fördjupning

Foton: Aryel C Walett samt Clipart

 

Comments are closed.