Storytelling à la Väx på Österlen

Förra veckan hade Väx på Österlen besök av Helsjöns Folkhögskola. hela personalstyrkan på 30 personer var här för att dels få en gemensam samvaro, njuta av naturen men också inspireras att använda storytellingi sin marknadsföring av skolan.

Som alltid när Väx på Österlen är inkopplat så tar vi hand om helheten, allt från boende och mat till innehåll. En röd tråd skall genomsyra programmet och binda ihop vistelsen.

Det är verkligen både kul och utmanande att planera och pussla ihop så att alla bitar finns med och bildar den viktiga röda tråden som denna gång var storytelling.

Vi började i onsdags eftermiddag med att efter inkvartering och fika på Bo på Baske vandrarhem bege oss till Stenshuvud för berättarvandring. Lena Alebo från Österlens museum guidade och jag agerade Stensokärringen för att berätta om bergets historia och sägner.

Vandring på Stenshuvud

Vandring på Stenshuvud

Nästa dag blev det utbildning och inspiration för att skörda egna berättelser.

För att öppna alla sinnen och sätta igång kreativiteten tog jag hjälp av Katrin och Staffan i vårt team. Det blev både mindfullness, meditationsvandring, kreativitetsövningar och qui gong. Själv tog jag hand om själva storytellingbyggandet.

Och vilka härliga berättelser som kom fram! T ex. den om flickan som kom till Helsjön full av misstänksamhet och dåligt självförtroende men efter en tid på skolan med stöd från varm och omtänksam personal kunde känna stolthet och tillförsikt inför framtiden. Eller om killarna som var fundersamma om detta verkligen var skolan för dem tog en tur ner till den vackra sjön och alla var och en ovetande om varandra tog beslutet, ja detta är skolan för mig!

Maten under dagarna stod Maria från Österlens Kokkonst för. En smakrik närproducerad upplevelse som väl föll in i storytelling à la Väx på Österen.

Sista dagen lämnade vi gruppen för summering och egen aktivitet. Och av bilden nedan så verkade man njuta av sin vistelse om än något utslagna.

Ett något utslaget gäng njuter av Österlensolen

Ett något utslaget gäng njuter av Österlensolen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*